Mercimek çorbasının sosuna ne konur?
Sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı (veya margarin), 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı pul biber.
Pişmiş mercimek çorbası nasıl koyulaştırılır?
Mercimek çorbanız çok koyuysa, sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorbanız çok cıvıksa, önce biraz un alın ve kıvamını koyulaştırmak için tereyağında kavurun. Mercimek çorbanızdan biraz alın ve kavrulmuş una ekleyin. Kavrulmuş unu tekrar ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Mercimek çorbasının püf noktası nedir?
* Çorba yapmak için et veya tavuk suyu kullanılmalıdır. Marketlerde satılan et suları yerine ev yapımı tavuk veya et suyu tercih edilmelidir. Çorba yüksek veya orta ateşte pişirilmemelidir. Çorbanın lezzetli olması için kısık ateşte pişirilmesi gerekir.
Mercimek çorbasının üzerine ne dökülür?
Bu arada, küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı koyun, ısıtın, bir çay kaşığı kırmızı biber ekleyin ve ocaktan alın. Mercimek çorbası servis kasesine döküldükten sonra üzerine kırmızı biber sosu gezdirin ve bir dilim limonla servis edin.
Mercimek çorbası nasıl sarı olur?
Mercimek çorbasının renginin açık sarı olmasını istiyorsanız, patates miktarını artırabilir ve havuçları çıkarabilirsiniz. Son adımda blender yerine sadece tülbent ile süzerseniz, rengi sarı olacaktır.
Mercimek çorbasına sıcak su mu konur soğuk su mu?
Mercimekleri bol suyla iyice yıkayın ve sebzelerin üzerine dökün. Bu arada istediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Birkaç kez karıştırın ve son olarak 6 bardak sıcak su ekleyin.
Mercimek çorbası koyu olmaması için ne yapmalı?
Koyu kıvamlı bir mercimek çorbası istiyorsanız çorbaya biraz kavrulmuş un ve tereyağı ekleyerek daha koyu kıvamlı bir çorba elde edebilirsiniz. Koyu kıvamlı bir çorba istemiyorsanız ve çorbanız yanlışlıkla koyu kıvamlı hale geldiyse çorbaya ideal kıvamı vermek için biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
Çorbanın koyulaşması için ne yapılır?
Çorbayı unla koyulaştırmak için, küçük bir porsiyon alın ve un tamamen eriyene kadar karıştırın. Un çorbaya emildikten sonra, unu ve unu çorbanın geri kalanıyla karıştırın ve çorbanız daha koyu olacak! Çorba hala çok suluysa, istediğiniz kıvama gelene kadar işlemi tekrarlayın. Çorbayı unla koyulaştırmak için, küçük bir porsiyon alın ve un tamamen eriyene kadar karıştırın. Un çorbaya emildikten sonra, unu ve unu çorbanın geri kalanıyla karıştırın ve çorbanız daha koyu olacak! Çorba hala çok suluysa, istediğiniz kıvama gelene kadar işlemi tekrarlayın.
1 bardak mercimek çorbasına kaç bardak su konur?
1 kavanoz yıkanmış mercimek. 6 su bardağı sıcak su ve tuzla yumuşayana kadar haşlanır.
Mercimek çorbasına neden un katilir?
Un sayesinde çorbanız daha koyu olacaktır. İsterseniz çorbanızdan 1 kepçe ayırıp nişasta ekleyip hızlıca çırparak çorbanıza ekleyebilirsiniz. Topaklanmamasına dikkat edin. İsterseniz çorbanızın kıvamını baharatlayarak koyulaştırabilirsiniz.
Mercimek çorbası neden koyu olur?
Mercimek çorbası, ana malzemesi mercimek olan bir çorbadır; vejetaryen olabilir veya et içerebilir ve kabuklu veya kabuksuz kahverengi, kırmızı, sarı, yeşil veya siyah mercimek kullanır. Kabuklu sarı ve kırmızı mercimekler pişirildiğinde parçalanır ve koyu bir çorba üretir.
Mercimek çorbasının mercimeği az olursa ne yapılır?
Ayrıca mercimeği daha az ekleyip püre haline getirirseniz çorbanız daha da sulu olur. Böyle bir durumda şu yöntemleri deneyebilirsiniz: Çorbaya incecik doğranmış veya rendelenmiş patates ekleyin. Patatesler pişince çorbayı koyulaştırır.
Cıvık mercimek çorbası nasıl koyulaştırılır?
1. Kaynatmak. Fazladan pişirmek. Bu, su içeriğini azaltır ve çorbayı daha koyu yapar.
Mercimek çorbasına sarımsak konur mu?
MERCİMEK ÇORBASI HAZIRLANIŞI Mercimekleri ve pirinci yıkayıp pişirmek istediğiniz tencereye koyun. Sarımsağı incecik kıyın ve soğanı küp küp doğrayın. 2 litre kaynamış su ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın.
Tencerede mercimek çorbası kaç dakikada pişer?
Tuz, karabiber ve bol su ile yıkadıktan sonra 1,5 su bardağı süzülmüş mercimeği ekleyip son kez iyice karıştırın. Tencereye 6 su bardağı sıcak su ekleyin. Daha sonra kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak patates ve havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Mercimek çorbasına hangi baharatlar konur?
Mercimek çorbası: Kırmızı mercimekle yapılan mercimek çorbasına karabiber, zencefil, kimyon, kırmızı biber, kişniş, zerdeçal ve tarçın gibi aromatik baharatlar çok yakışır.
Salça soslu mercimek çorbası nasıl yapılır?
Kızdırılmış yağa doğranmış soğanı ekleyip iki dakika kavurun. kavrulmuş. Soğana salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulmuş salçaya yıkanmış mercimekleri ve 1 litre sıcak suyu ekleyin (istenilen kıvama göre su miktarı artırılıp azaltılabilir). Gerekirse tavuk suyu ekleyin, kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Kırmızı mercimeğin gazı nasıl alınır?
Mercimeği bir gece suda bekletmek gaz ve şişkinliği önlemeye de yardımcı olur. Mercimeği bir gece suda bekletmek mercimeğin gaz üretmesini önler ve gece suda bekletilen mercimeğin içindeki sindirim maddesi de artar.
Mercimek çorbasına sarımsak konur mu?
MERCİMEK ÇORBASI HAZIRLANIŞI Mercimekleri ve pirinci yıkayıp pişirmek istediğiniz tencereye koyun. Sarımsağı incecik kıyın ve soğanı küp küp doğrayın. 2 litre kaynamış su ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın.